Diëtistenpraktijk de Linge

Visie

Gezonde voeding

Een volwaardige voeding levert de voedingsstoffen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden. Dit vormt samen met ander factoren de basis voor een gezond gewicht en lichaam. Hierdoor heeft u een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker.

Voeding

Misschien denkt u dat het alleen maar zin heeft om naar een diëtist te gaan als u wilt afvallen of als u ziek bent. Dat is onjuist. Ook zou het kunnen dat u wilt weten of u wel alles kunt eten als u borstvoeding geeft en of er ook voedingsadviezen gelden bij sporters. En hoe zit het met de voeding als u ouder wordt? Lees hierover meer onder het tabblad werkwijze.

De diëtisten van Diëtistenpraktijk de Linge kunnen u hierbij coachen. Wat kunt u eten? Hoe kunt u maaltijden bereiden? Waar kunt u op letten in de winkel? De diëtist gaat bij het beantwoorden van uw vragen uit van uw leven, uw gewoonten en uw doelen. Wij kijken naar welk voedingspatroon bij u past. Bijvoorbeeld volgens de schijf van vijf, koolhydraatarm of een mediterraans voedingspatroon. 'Gezond en fit op uw manier!'

Beweging

Voldoende beweging vergroot de kans op een stabiel gewicht en verkleint net als gezonde voeding de kans op chronische ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. 

Beweging

Wat de één leuk vindt, ziet de ander niet zo zitten. Zo is het ook met bewegen. Kies iets wat bij u past, want anders is de kans groot dat het bij goede voornemens blijft òf dat u na een paar keer afhaakt.

Gedrag

Bij Diëtistenpraktijk de Linge wordt veel aandacht besteed aan het gedrag en gedragsverandering. Daarbij kijken wij niet alleen naar het eet- en beweeggedrag maar ook naar gedrag dat van invloed is op het eetgedrag. Mensen eten niet alleen om de noodzakelijke energie en nutriënten binnen te krijgen, maar ook omdat het eten lekker is, door stress of verveling of juist om iets te vieren. Al deze gedragingen worden ook weer beïnvloed door genetische aanleg, persoonlijkheidskenmerken en de omgeving waarin mensen leven.

Gedrag

Wanneer duidelijk is hoe uw eetgedrag er uit ziet en welke type eter u bent, kunt u uw eetgedrag gaan veranderen. U kunt bijvoorbeeld gaan oefenen in rustig eten. Of als u een emotionele eter bent, kunt u leren om anders met uw emoties om te gaan.