Diëtistenpraktijk de Linge

Verwijzers

Diëtistenpraktijk De Linge streeft naar een goede samenwerking met de verwijzers. Op deze pagina vindt u informatie die voor verwijzers relevant is.

Dieetbehandeling

Dieetbehandeling is het geheel van activiteiten dat tot doel heeft een bijdrage te leveren aan het verminderen van met voeding samenhangende stoornissen. Bij dieetbehandeling is er sprake van een medische indicatie. Een dieetbehandeling bestaat uit de volgende activiteiten:

 1. Aanmelding: registratie van onder andere persoonsgegevens, medische gegevens en aanvullende informatie.
 2. Diëtistisch onderzoek: onderzoek naar verwachtingen, hulpvraag, medische voorgeschiedenis, huidige laboratoriumwaarden en stofwisselingsgegevens, psychosociale gegevens, eetgedrag en voedingstoestand.
 3. Diëtistische diagnose: analyse van de verkregen gegevens en formuleren van het kernprobleem.
 4. Vaststellen behandelplan/behandeling: bepalen van de doelstelling van de behandeling en het opstellen van het behandelplan, informeren van de verwijzer.
 5. Uitvoeren van de behandeling.
 6. Evaluatie van resultaten en doelstelling van de behandeling.
 7. Afsluiting van de behandeling: registeren van eindgegevens, reden van afsluiting, maken van vervolgafspraken, informeren van de verwijzer.

Wanneer doorverwijzen?

Belangrijk is dat de cliënt op het juiste moment naar de diëtist wordt verwezen. Het voorkeursmoment voor verwijzing naar de diëtist is meestal na het stellen van de diagnose. Preventief verwijzen kan gewenst zijn indien er sprake is van een verhoogd risico op een bepaalde aandoening of voorafgaand aan behandelingen die de voedselinname kunnen beïnvloeden.
Op de pagina werkwijze kunt u lezen bij welke diagnoses of voedingsvragen u ons kunt inschakelen. Ook vindt u op deze website informatie over onze werkwijze. Meer informatie over de verwijsmogelijkheden naar de diëtist vindt u op: www.artsenwijzer.info

Verwijsformulier

De diëtist werkt op verwijzing van een arts. De Wet op de beroepen in de individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) schrijft voor dat de verwijzing schriftelijk moet plaatsvinden, voorzien van de datum en handtekening van de behandelend arts. Een schriftelijke verwijzing is tevens nodig om een cliënt in aanmerking te laten komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar.
Wanneer u een cliënt of patiënt wilt doorverwijzen, kunt u gebruik maken van ons verwijsformulier. Deze kunt u uitprinten en ingevuld meegeven aan uw cliënt. Bovenaan het verwijsformulier staan de contactgegevens van onze praktijk vermeld. Wij vragen u om de volgende gegevens op het formulier in te vullen:

 1. Persoonsgegevens: nodig voor de administratie en de declaratie bij de zorgverzekeraar.
 2. Verwijzen door: naar aanleiding van uw verwijzing ontvangt u van ons altijd een rapportage, waarin wij onze bevindingen en het behandelplan opnemen. Natuurlijk zijn wij altijd bereid om hier op een toelichting te geven. Ook bij tussentijdse wijzigingen en na afsluiting van de behandeling wordt gerapporteerd.
 3. Diagnose: mede aan de hand van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld.
 4. Huisbezoek: wij werken vanuit verschillende locaties in Elst en omgeving. Een actueel overzicht treft u aan onder contact. Ook is het mogelijk dat wij cliënten thuis bezoeken. Wij vragen u om dit desgewenst aan te geven op het verwijsformulier.
 5. Laboratorium- en onderzoeksgegevens: deze gegevens zijn nodig voor het stellen van de diëtistische diagnose maar geven ook inzicht in de ziekte, het effect van het dieet en de dieettrouw.
 6. Medicatie/bijzonderheden: medicatie kan van invloed zijn op het dieetadvies of de effectiviteit ervan beïnvloeden. Maar ook kan voeding de werking van medicatie beïnvloeden. Bijzonderheden die vermeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld medische voorgeschiedenis, beperking of andere relevante informatie.
 7. Vraagstelling: u kunt hier b.v. aangeven wat de vraagstelling is aan de diëtist t.a.v. de behandeling, gewenst overleg of andere opmerkingen.

Folders

Natuurlijk stellen wij met plezier foldermateriaal beschikbaar voor in uw wachtkamer. Mocht u hierin interesse hebben, dan brengen wij deze graag bij u langs. Meer informatie over onze visie is te vinden op deze website.

Contact

Wanneer u met ons wilt overleggen kunt u ons bereiken onder telefoonnummer: 0481-374546 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.