Diëtistenpraktijk de Linge

Over ons

De praktijk

Voeding speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven

Diëtistenpraktijk de Linge is in 2004 opgericht door Annemiek Scholman en Christel Witjes. Vanaf januari 2018 heeft Nadia Driessen - van Dee zich hierbij aangesloten. Diëtistenpraktijk Nadia van Dee en Diëtistenpraktijk de Linge zijn samen verder gegaan als Diëtistenpraktijk de Linge. Op de hoofdlocatie in Elst wordt vijf dagen in de week (ma t/m vrij) spreekuur gehouden. Daarnaast houdt Diëtistenpraktijk de Linge spreekuur in Arnhem-zuid, Driel, Heteren en Opheusden.

De titel diëtist is wettelijk beschermd en een diëtist heeft een vierjarige hbo-opleiding Voeding en diëtetiek gevolgd. Annemiek Scholman, Christel Witjes en Nadia Driessen -van Dee hebben deze opleiding gevolgd. Daarnaast zijn de diëtisten van Diëtistenpraktijk de Linge opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici, lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en aangesloten bij Eldia (samenwerkingsverband eerstelijns diëtisten in Arnhem en omgeving). Tot slot zijn de diëtisten lid van de Diabetes Vereniging Nederland, Stichting Diabetes Nutrition Organisation, Nederlandse Academie EetstoornissenVIE-netwerk (VoedingsInterventie Eetstoornissen) en MS zorg Nederland.

Wij werken samen met huisartsen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten, psychologen, thuiszorg, logopedisten en andere (para)medici. Voorbeelden van samenwerkingsverbanden zijn de chronische zorg bij diabetes, hart- en vaat ziekten en COPD, cursus Fit & Fun 4 Kids, screening ondervoeding bij buurtzorg cliënten, etc.

De diëtisten