Diëtistenpraktijk de Linge

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Beweegkuur

Met ingang van december 2019 zijn wij gestart met de Beweegkuur. Dit is een tweejarig programma die mensen met een BMI tussen de 25 en 40 helpt om af te vallen en om een gezonde leefstijl te hanteren. In de interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. Dit programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en de deelnemers worden begeleid door een leefstijlcoach en fysiotherapeut van Fysiotherapie Rossen en een diëtist van Diëtistenpraktijk de Linge. Om deel te kunnen nemen is een verwijzing van de huisarts nodig.

Nieuwe locatie Elst

Vrijdag 14 april zullen wij de nieuwe locatie in gebruik gaan nemen. Daarom is de praktijk vrijdag 14 april gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt ons wel bereiken via email.

Op dinsdag 18 april starten de spreekuren op de nieuwe locatie. Het adres is:

Gezondheidscentrum Elst

Nieuwe Aamsestraat 67

6662NK  Elst

tel. 0481-374546

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verhuizing

IMG 20170303 WA0000Na de Pasen, 18 april a.s., gaan wij verhuizen naar onze nieuwe locatie. We krijgen een mooie ruimte in het nieuwe Gezondheidscentrum Elst aan de Nieuwe Aamsestraat 67. Momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereidingen. We kijken er naar uit om op deze prachtige plek te gaan werken en u daar te mogen ontvangen. 

Nieuwe collega

Eind februari hebben wij afscheid genomen van onze collega Cris Immens. Zij wordt nu vervangen door Nadia van Dee. Nadia neemt de spreekuren van Cris over. Ook gaat zij zich verder specialiceren in ondervoeding en voeding voor ouderen. Nadia stelt zich hier voor.

Workshop en cursus: "Eet zoals je eigenlijk zou willen" 

Op weg naar een ontspannen relatie met eten

“Ik wéét wel wat ik moet doen, maar het lukt me maar niet om vol te houden…”

Dit is misschien wel de meest gemaakte opmerking, een verzuchting vaak, die we horen in onze praktijk waar we mensen begeleiden in hun wens om gezonder te gaan eten.

Veel mensen kampen met kleine en grote eetproblemen, zoals lijnen en weer aankomen, eten bij emoties, eetverslaving of eetbuien.

In oktober 2016 starten wij met een cursus waarin deelnemers hun persoonlijke valkuilen ontdekken en leren hoe je een evenwichtige relatie met eten kunt ontwikkelen. De cursus is gebaseerd op de Acceptance en Commitment Therapy (ACT).

wolk

Wij geven de cursus: Christel Witjes en Anja Daniëls

Wij zijn twee diëtisten met een bijzondere interesse voor de ACT. De opleiding tot ACT therapeut heeft ons geïnspireerd om anders naar eetproblematiek te kijken en heeft onze eigen persoonlijk ontwikkeling een boost gegeven. Wij gunnen anderen deze ervaring ook en zien mogelijkheden voor mensen met eetproblemen. De nadruk ligt op een persoonlijke ontwikkeling en je bepaalt zelf wat je er uit wilt halen.

Ter introductie van deze cursus organiseren wij op woensdag 31 augustus een workshop. Je maakt dan kennis met de oefeningen en kunt ervaren wat het met je doet. We geven een toelichting op de inhoud van de cursus. Ook ga je kijken naar je eigen eetgedrag en je doelen. Als je geïnspireerd bent geraakt door de workshop dan kun je aan het eind van de bijeenkomst opgeven voor een intakegesprek. De cursus zal plaats vinden op de woensdagavond en start op 5 oktober. Er zijn 6 bijeenkomsten. De kosten bedrag € 195,00.

Praktische gegevens:

Locatie:        Onder de toren, St. Maartenstraat34, Elst

Datum:         31 augustus 2016

Tijd:              19.30 – 22.00 uur

Kosten:         bijdrage voor koffie en thee

Dus kies voor jouw manier van gezond léven en meld je aan!

Voor meer informatie kun je bellen tijdens werkdagen met Anja Daniels 06-81036042 of Christel Witjes 06-44106981. Je kunt gebruik maken van de voicemail als wij niet in de gelegenheid zijn om de telefoon te beantwoorden.