Nieuwe diëtist: Esmée

by in Nieuws 14 augustus 2024

Afgelopen maand is Esmée Hermeling bij ons gestart als diëtist. Met haar enthousiasme en luisterend oor is ze een fijne aanvulling in de praktijk. Hieronder stelt zij zich verder aan jullie voor.

In 2022 heb ik de bachelor Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen.

Binnen de opleiding heb ik de minor ‘Gedraag je’ gevolgd gericht op gedragsverandering bij cliënten.

Praktijkervaring heb ik opgedaan bij mijn stage in een eerstelijns diëtistenpraktijk en gedurende de afgelopen jaren heb ik werkervaring opgedaan in de eerste lijn.

De afgelopen jaren heb ik daarnaast extra kennis en vaardigheden opgedaan door de basis-en verdiepingsopleiding binnen de ‘ACT’ te volgen.

ACT staat voor acceptance and commitment therapie. Hierbij wordt onder andere binnen de consulten op ingegaan door te kijken welke waarden belangrijk voor je zijn, naar gedachten, emoties en daarbij ook mentale fitheid.

Ik vind het belangrijk om samen met de cliënt passende doelen op te stellen en in haalbare stappen te komen tot gedragsverandering. De kwaliteit van leven staat hierbij centraal.

Momenteel zie ik onder andere de volgende doelgroepen: ondergewicht, COPD, diabetes mellitus type 2, prikkelbaar darm syndroom en overgewicht.

Verder zal ik me binnenkort gaan verdiepen binnen de eetstoornissen. Hiervoor zal ik een post-hbo gaan volgen.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen samen met mijn vriend, wandelen (met mijn honden), het volgen van sportles, squashen en koken.